Vilkas pentu

Eppu on kovin vilkas. Jos se ei nuku, sillä on yleensä täysi vauhti päällä.

Tällaista iloista ja leikkisää pentua on kiva seurata kun se ulkona riekkuu ja saa hepuleita. Liika on liikaa kuitenkin leikkimisessäkin.

Välillä täytyy tietysti saada purkaa energiaa ihan vaan juoksemalla ja sekoilemalla. Olemme kuitenkin yleensä jossain vaiheessa aina rauhoitelleet pentua, ettei menisi ihan överiksi ja tulisi vammoja.

Kuitenkin sitten kävi niin, että vähän ennen Epun 4-kk syntymäpäivää alkoi näyttää huolestuttavalta. Eppu ei hyppinyt ja vingahti tietyissä tilanteissa. Ulkona ollessaan se lähinnä käveli.

Jotain on vialla jos tämä pentu ei pompi ja riehu.

Palloleikit saavat nyt hetken olla tauolla.

Pyysimme lääkäriä tehosterokotuksen yhteydessä hiukan tutkimaan Epun jalkoja. Hän sanoi ettei tilanne vaikuttaisi huolestuttavalta, mutta koiraa kannattaa seurata ja varata sitten aika ortopedille, jos se ei ala vilkastua.

Varasimme ajan, kun mieheni seuraavana aamuna huomasi että Eppu ei mielellään varaa toiselle takajalalle.

Olimme molemmat töissä ja aikoja ei oikein tahtonut iltapäivälle olla. Soitin kaikki paikalliset eläinlääkäriasemat läpi ja kerroin ongelmamme. Hoitajat arvelivat ettei kuitenkaan kyse aivan päivystyksellisestä asiasta ole ja että kyllä varmaankin voitte odottaakin päivän tai kaksi. Ei tuntunut kuitenkaan oikein kivalta vaihtoehdolta, sillä pelotti, että Epulla on kovasti kipuja.

Lopulta sitten saimme molemmat järjestettyä työmme niin, että pääsimme lähtemään aiemmin ja niin sitten mentiin koko perheen voimin lääkärille.

Ortopedi tutki Epun ja totesi ettei mitään vakavampaa ole löydettävissä luustosta tai nivelistä. Oikea takajalka oli hiukan jäykkä mutta sitä hiukan liikutellessa sekin siitä vähän rentoutui.

Saimme ohjeeksi rauhoittaa leikkimistä, riehumista ja hyppyjä pitäisi välttää ja kipulääkettä syöttää kaksi viikkoa.

Onkin todella jännittävää nähdä miten pidämme Epun rauhallisena jos kivut kaikkoavat.

Kertomuksensa loppuun lääkäri oli kirjannut vielä: Pikaista paranemista reippaalle Epulle!

Tuntuipa kivalta.

Mieli rauhoittui ja opimme, että todellakin tämän erittäin vilkkaan kaverin kanssa on syytä harjoittaa rauhoittavia leikkejä, aina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *