Turun KV näyttely

Tulihan sitten se näyttelypäiväkin.

Harjoituksia oltiin tehty aika paljonkin. Häiriössä ja rauhallisemmissa tiloissa. Monet ovat Eppua kopeloineet juuri kuten näyttelyssäkin on tarkoitus. Juoksemista ja pöydällä seisomistakin harjoiteltiin oikein urakalla. Koirakoulujen näyttelyharkoissa saa häiriöt ja vinkit yhdellä kertaa harjoiteltua, joten oltiin tyytyväisiä.

Harkat menivät hienosti.

Näyttelytilanne kuitenkin on koiralle kovin merkillinen. Kovia ääniä on paljon, koiria ja ihmisiä on pakkautuneina pieneen tilaan hirveästi. Eli jännäksihän se sitten lopulta meni.

Hurjaa houkuttelua vaati, että Eppu pysyi seisomassa paikallaan.

Vaikka olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin totuttelemassa vilinään, jännitti kehässä niin paljon että yleensä kaikkia ihmisiä iloisesti tervehtivä Eppu pakitti tuomarin kaikille lähestymisyrityksille.

Eppu sai kaikesta huolimatta hienot arvostelut. Itsevarmuutta tuomari sille tietenkin toivoi paljon lisää.

Kehän jälkeen Eppu meni rauhoittumaan kärryyn joka juuri tätä tarkoitusta varten oli hankittu.

Harmittihan se, että ensimmäinen näyttelykokemus oli Epulle niin pelottava. Nyt kuitenkin tiedämme miten tilanne voi näyttelyssä Epun kanssa edetä. Tämä antaa hyviä vinkkejä siitä mitä (ja miten) pitää jatkossa harjoitella.

Häiriötilanteita pystyy hienosti harjoittelemaan esimerkiksi ostoskeskuksissa. Raision Myllyyn voi mennä koiran kanssa kuljeksimaan kunhan ei mene ravintola-alueelle tai Prismaan.

Sinne siis.

Match show on myös oiva tapa harjoitella näyttelyitä varten. Niitäkin onneksi järjestetään aika usein lähellämme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *