Pentu ja yöunet

Koiranpennun on tärkeä saada nukkua kun sitä nukuttaa. Hurjat leikit voivat Epulla kestää vartin. Tämän jälkeen se kuukahtaa johonkin nurkkaan nukkumaan ja saattaa hyvinkin nukkua pari tuntia. Sen jälkeen on hyvä käydä välittömästi ulkona pissalla. Sitten taas touhutaan hetki, ja nukutaan jälleen. Olen tehnyt pieniä harjoituksia aina villeimpien leikkien loppupuolella. Esimerkiksi kehon tutkimista. Tarkoituksenmukaista on kuitenkin, että Eppu jossain vaiheessa oppisi päivärytmimme.

Eppu ei todellakaan nuku täysiä yöunia, vaan herää yöllä tarpeille ja leikkimäänkin. Kaksi ensimmäistä yötä se herätti meidät riehumisella. Kolmanneksi yöksi päätimme, ettemme mitenkään reagoi riehumiseen, vaan jos heräisimme, esittäisimme nukkuvaa. Näin toivomme Epun oppivan, että yöllä ollaan hiljaa ja nukutaan, rauhoitutaan. Koska itse olen herkempi Epun kitinälle päätimme, että laitan yöksi korvatulpat. Mieheni voisi sitten reagoida jos jokin tuntuisi olevan vakavasti pielessä. Nukuin koko yön ja aamulla löysin Epun sänkyni vieressä olevasta pedistään nukkumasta. Mikä ihana jälleennäkeminen olikaan kun se heräsi ja olin vieressä. Silittelin ja kehuin. Sitten kipaistiin ulos pissalle ja sen jälkeen aamuruualle. Mieheni kertoi että jotain vilinää oli yön aikana ollut muttei suurempaa.

Tarpeitaan pentu tekee toki yön aikana. Se ei vielä pysty pidättämään juuri lainkaan. Eppu ei tänä yönä juurikaan osunut paperille. Pitää vaan varoa mihin aamulla astuu. Onneksi Epulla ei ole ollut muuton ja jännityksen takia löysä vatsa vaan pötkylät on helppo poimia lattialta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *