Pentu eläinlääkärissä

Eppu on osoittautunut aika varovaiseksi. Se on myös selvästi herkkä ja tarvittaessa erittäin dramaattinen. Karmivaa kiljumista saattaa tapahtua tilanteissa jotka se kuvittelee johtavan johonkin vaaralliseen. Osa pennuista ilmeisesti vain on sellaisia. Nyt kun koti alkaa tuntua suhteellisen turvalliselta paikalta, ajattelin että kannattaa lähteä tutustumaan erilaisiin paikkoihin.

Eppu on ollut nyt meillä kolme kokonaista päivää, yhden illan ja tästäkin päivästä jo puolet. Jotta sitä aikuisenakin voisi viedä erilaisiin paikkoihin ilman suurempaa dramatiikkaa, pitää totuttelu aloittaa ajoissa. Yksi tärkeistä paikoista on eläinlääkäriasema.

Tänään ajelin Epun kanssa läheiselle asemalle, jonne pikkupennut ovat tervetulleita tutustumiskäynneille. Eppu oli juuri leikkinyt ja hieman jo väsynytkin. Kannoin sen autosta asemalle, jossa vastaanoton hoitaja tulikin iloisesti sitä tervehtimään.

Eppu sai rauhassa haistella hoitajan sormia ja kummastella miten hänelläkin oli samoja nameja kuin emännällä. Eppu houkuteltiin vaa’alle, jolla todettiin, että paino on noussut mukavasti. Neljän päivän aikana on tullut 300g lisää eli Eppu painaa jo 3,6kg.

Toinen hoitaja tuli paikalle vähän rivakasti ja tarttui Eppuun sen mielestä hiukan liian rivakasti, jolloin se pelästyi taas kiljuen. Emännän sylissä ollen ja samaiselta hoitajalta rapsutuksia saaden tilanne tasaantui. Oltiin ajateltu, että joku saisi harjoitustutkia Epun mutta jätettiin tuo sitten seuraavaan kertaan ettei tarvitse toista kertaa pelästyä. Siru kuitenkin tarkistettiin. Pieni piippaus havahdutti Epun mutta siitä ei sen suurempaa meteliä pidetty.

Pari aikuista isoa koiraa näkyi kauempaa, niitä Eppu katseli etäältä muttei oikeastaan regoinut niihin muuten kuin seuraamalla mitä ne tekisivät. Onneksi odotustila on suuri niin etäisyys voitiin pitää pennulle sopivana eikä sen suurempia traumoja tullut. Rauhallisia kavereita ne muut toki olivat joten se siitä.

Lisäksi kävi asiakkaita ilman koiraa. He ihastelivat Eppua ja kävivät antamassa ”hajunäytteen” sille käsillään. Aika kivoja kokemuksia kun lisäksi saa nameja kaikesta uudesta jota haistaa.

Kokemus oli lopulta hyvä, sillä paljon tavallisia kohtaamisia tuli, uusia hajuja, erilainen paikka, koiria ja ihmisiä. Harmituksena vierailussa oli kaulapanta, johon totutteleminen on vielä kesken. Panta kuitenkin aina välillä unohtuu kun leikkii tai haistelee mielenkiintoisia paikkoja.

Tänne tullaan pian uudestaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *