Näyttelyharkkaa

Turku Winter Dog show lähestyy! Päätettiin osallistua pentuluokkaan. Sitä varten pitää toki harjoitella.

Hieman liian venytetty asento mutta ainakin Eppu on innokas. Namit kädessä takaavat sen!

Varusteiksi supernameja ja näyttelyhihna. Muistin jostain että hihnalla on väliä ja niinpä kyselin vähän kriteereitä. Jokaisella rodulla on vähän omat juttunsa. Koikkerille hihnan väri sen mukaan mitä väriä kaulassa hihnan kohdalla on. Kevyt ja huomaamaton, sellainen että kaulan väri ei katkea. Meillä valkoinen toimii.

Pöydällä seisoskelua ollaan tehty jonkin verran kotona. Siedättäminen kaikkeen muuhun mitä näyttelyissä tehdään pitääkin sitten hoitaa muualla.

Taas mentiin kurssille.

Koirakoulut järjestävät näyttelykursseja eri tasoisille koirakoille. Niissä pääsee totuttelemaan siihen mitä näyttelyssä kuuluu tehdä, sekä koiran että taluttajan toimesta. Tämän lisäksi kurssilla järjestetään sopivasti hälinää, ”häiriökoirat” järjestyvät automaattisesti muista osallistujista. Tuomareina voivat mainiosti toimia toiset taluttajat, jotka vuorollaan kopeloivat koiria kuten näyttelyssäkin. Odotteluunkin totutellaan.

Pöydällä poseerattiin jo aika tyylikkäässä asennossa 6kk iässä.

Epulle parhaiten toimivat makupalat ovat keitetty sydän. Niitä on näyttelyharkoissa ollut aina runsaasti mukana ja niillä on pärjätty.

Vaan sitten iski murrosikä ja hormonit. Voih!

Turun näyttelyyn on kaksi viikkoa ja upeasti esiintyvä Eppu olikin yhtäkkiä hormoneja pursuva veturi-kiskuri, joka vähät välitti supernameista ja vielä vähemmän minusta.

Muut koirat harjoitteluryhmässä olivat narttuja ja taisi mukana toki olla joku jolla oli juoksu lähellä. Mitä ihmettä silloin voi nuorelta urokselta vaatia.

Olin lähellä häipyä takavasemmalle ja todeta että antaa olla.

Kouluttajalla oli kuitenkin (tietenkin) homma hanskassa. Hän kävi huikkaamassa hyviä käytännöllisiä ohjeita, mitä koiralta tuossa tilanteessa voi vaatia. Kouluttaja rauhoitti minut, jatkoimme treeniä ja loppua kohden sain jo kontaktin Eppuun ja pääsimme harjoittelemaan.

Helpotus!

Yksi hyvä paikka harjoitteluun on Match show, leikkimielinenkin koiranäyttely, jossa nimenomaan päästään harjoittelemaan asioita, joita oikeassa näyttelyssäkin tapahtuu.

Olemme osallistuneet pari kertaa ja aika mukavasti on Eppu tilanteissa esiintynyt vaikka kovaa hälinää onkin aina.

Nyt aletaan keskittyä isoon kansainväliseen näyttelyyn. Parit harkat ja turkin hoito ovat edessä ennen 26.1.2020 H-hetkeä.

Pitäkää peukkuja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *