Koiruuksien klubi

Kulkeeko tiellä joku meidän ohi?

Googlaamallahan löytyy koirakouluja joka lähtöön. Yksi kurssittaja, jota olen suhteellisen ahkerasti käyttänyt on koiruuksien klubi.

Koiruuksien klubilla koirankoulutuksen ammattilaiset käyvät verkkokurssein ja aiheittain läpi jokaiselle koiranomistajalle tuttuja tilanteita. Webinaareihin osallistumalla voi saada myös arvokasta vertaistukea ja käytännön kokemuksia.

Klubilta löytyy sekä ilmaisia kursseja että maksullisia yksityiskohtaisemmin haasteisiin pureutuvia kokonaisuuksia. Suosittelen.

Päätin osallistua taas kurssille, sillä haluan kehittää luottamusta välillemme jo heti alusta. Lisäksi on muutama haaste, joissa toivoisin kehittyvämme enkä ole ns kotikonstein saanut niihin toivottua tulosta.

Luottamus kuntoon

”Luottamus kuntoon” on Koiruuksien klubin kurssi, joka on ehkä tarkoitettu ennemminkin aikuisemmille koirille, joilla on arjessa haasteita liittyen luottamukseen omistajan ja koiran välillä. Nämä haasteet voivat ilmetä kovin eri tavoin. Kuten esimerkiksi remmirähjäämisenä tai erilaisina tottelevaisuushäiriöinä ja pelkotilojen eri ilmenemismuotoina.

Kyselin kuitenkin josko myös pentukoiran kohdalla voidaan käyttää samoja vinkkejä ja sain Pesosen Helmiltä tähän myöntävän vastauksen.

Hienoa! Ei muuta kuin ilmoittautumaan ja ensimmäisen tehtävän kimppuun.

Aiemminkin taisin todeta, että on ensin tärkeää ymmärtää mistä jokin haaste johtuu, ennen kuin sitä voi alkaa työstää.

Näin lähdettiin liikkeelle tälläkin kurssilla. Osallistujien tehtäväksi tuli tarkkailla koiran ja omistajan välistä luottamusta sisällä ja ulkona ja kirjata onnistumiset ja haasteet ylös.

Epusta alkaa tulla jo iso poika

Oli mukava listata asioita, sillä huomasin että meiltähän toki sujuu moni asia ihan mainiosti.

Ulosmeno ja sisään tuleminen sujuvat ilman ongelmia. Istuminen käskystä sekä etsimistehtävät onnistuvat sisällä ja ulkona hienosti, samoin luoksetulo.

Voin koskea Eppua joka paikasta ja se pysyttelee lähelläni lähestulkoon kaikissa tilanteissa. Voin myös vaivatta lähestyä sen ruokaa tai luita ilman että se kokee tarvetta puolustautua. Välillä se tulee hellyyttävästi syliini puremaan luutaan.

Haasteita meille tuottavat tilanteet, joissa Eppu on kovasti kiihtynyt (ja sellaisia pentukoiralla piisaa) ja hetket jolloin Eppu on väsynyt (niitäkin tulee aika usein). Tällaisina hetkinä jossain kohtaa alkaa hillitön pureminen.

Lähinnä sormien.

Hihnassa kulkiessa keskittyminen on Epulla vielä vaikeaa. Kaikenlaista ”häiriötä” on paljon eikä niissä tilanteissa oikein mitkään namit vielä ole toimineet ryntäilyn katkaisemisessa.

Ymmärrettävästi pentukoiran kanssa nämä asiat tuleva varmasti jokaisella vastaan. Kuitenkin haluan kurssilla oppia hyviä tapoja, jotta osaan toimia oikeaoppisesti.

Kutkuttavaa. Mitäköhän ohjeita mahdamme saada?

Edistymistä

Kurssilla saatiin mukavasti vinkkejä ulkoiluun ja muuhunkin yhteiseloon kuten hoitotoimenpiteiden harjoitteluun.

Osallistujat voivat myös vaihtaa ajatuksia teemoittain facebook-sivulla, joka oli juuri näille osallistujille luotu. Näin pohdinnat jäivät meidän keskeiseksi keskusteluksi.

Kurssi on päättynyt jo ajat sitten mutta aloin pohtia mitä Epun ja minun väliselle luottamukselle kuuluu.

Hyväähän sille!

Olen osannut valita koulutusmetodeja, jotka vahvistava luottamusta. Huomaan esimerkiksi, että hoitotoimien harjoittelun jälkeen Eppu jää lähelle, jopa syliin.

Myös ulkoillessa asiat sujuvat hienosti. Eppu tulee luokse myös vähän hankalemmissa tilanteissa, kuten silloin kun auto kiitää ohi ja tekisi mieli rynnätä sitä haukkumaan.

Luottamus kuntoon, vaikuttaa sekä minuun että koiraani. Hyvä luottamus toimii molempiin suuntiin ja siten yhteiselosta tulee molemmille mukavampaa.

Erittäin toimivia vinkkejä siis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *